Gluten free
GMO free
Vegan
Բաղադրությունը՝
բրնձի ալյուր, կարտոֆիլի օսլա, աղ։ Կարող է պարունակել սոյայի և կաթի հետքեր։
Այս խառնուրդը հիանալի է խրթխրթան տորտիլյաների, պելմենիների, տնական արիշտա, նրբաբլիթներ և նույնիսկ թթխմոր պատրաստելու համար: Չի պարունակում գլյուտեն։ Հարմար է բուսակերների և վեգանների համար:
Բաղադրիչներ
1 տուփ Celiko ունիվերսալ ալրային խառնուրդ
20 գ կարագ (2 ճաշի գդալ)
150-200 մլ կաթ
1 ձու
Ցանկացած հավելումներ՝ տապակած հավի կրծքամիս համեմունքներով, բանջարեղենով, սոուսով:
Խոհարարության մեթոդ
Խառնուրդը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել ձուն, կարագը, աղը, կաթը և խառնել, որպեսզի ստացվի թույլ խմոր, ինչպես նրբաբլիթի դեպքում։
Տապակի մեջ մի քիչ ձեթ լցնել և տաքացնել։ Այնուհետեւ լցնել խմորի բարակ շերտը և տապակել երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Տաք տորտիլյայի վրա քսել սոուս և ավելացնել միջուկը։